Klubudstyr

Søhøjlandets Dykkerklub gør alt, hvad vi kan for at være en attraktiv klub for vores medlemmer. Derfor har klubben gennem de sidste par år brugt en del penge på ting som er vigtige for et sikkert og aktivt klubliv. I dag har klubben følgende udstyr som kan benyttes af klubbens medlemmer.

– Nardi kompressor 250 l/min.
– Oxygen-box
– Overfladebøje med stort A-flag
– Markeringsbøje til brug ved båddykning
– Søkort og PC med internet og dyk-info
– Ilt flasker tilfyldning af nitrox
– Coltrisub rejsekompressor 100 l/min.

Kompressoren blev købt i 2007, den leverer ca. 250 liter pr. minut. Det er muligt at fylde 2 flasker ad gangen. Klubbens medlemmer kan fylde flasker på klubaftenerne og inden ture. Mod et depositum kan medlemmer få sin egen nøgle til klubben, således at man kan fylde luft, når man har tid.

Klubbens oxygen-box er af lidt ældre dato, men absolut 100% i orden.

For at fremme sikker dykning har klubben også fået lavet en stor overfladebøje med A-flag. Den kan alle klubbens medlemmer låne, når man er på tur. Endvidere har vi en markeringsbøje, som bruges i forbindelse med båddykning. Denne bøje er lavet således, at et lod smides over positionen vi ønsker at dykke på, og efterfølgende følger en stor og lille bøje. Den store bøje markerer bundtovet og den lille bøje markerer strømmen.

Klubben har også en del søkort og PC med internet og dyk-info. Dette kan bruges når klubbens medlemmer planlægger store eller små ture.

For de medlemmer der er certificerede nitrox dykkere er der mulighed for at få fyldt nitrox. Er man ikke selv certificeret Mixer-Blender kan man få hjælp til fyldningen af de uddannede i klubben.

Sikkerhed i forbindelse med dykning og muligheden for selv at kunne fylde luft har haft den højeste prioritet for klubben gennem de sidste par år. Derfor har klubben endnu ikke haft råd til at indkøbe ting som båd og scuba-udstyr som kan lånes/lejes af medlemmer.

Søhøjlandets dykkerklub